Een verbeeldende school

kleurt je toekomst!

Klussers gezocht

Afgelopen woensdag  16 mei is er een ouderraadsvergadering geweest waarin onder andere gesproken is over de verbouwing en de overstap naar onze nieuwe (verbouwde) locatie aan de Noord Esweg. Binnenkort zullen de bouwvakkers het pand verlaten en kunnen we beginnen aan de afbouw, de inrichting een aankleding van het gebouw. Er blijven echter nog een aantal zaken liggen die we met behulp van een eigen klusteam zullen moeten aanpakken.

Hierbij moet u denken aan:

- Schilderwerk aan de buitenkant (kunststof delen);

- Straten en inrichten groen aan de voorkant van school;

- Opruimen speelplaats;

- Inpakken materialen op de Blenke;

- Verhuizing naar De Es.

Wilt u ons helpen om van onze school een prachtige, leerzame en uitdagende plek te maken voor uw en onze kinderen? U kunt zich aanmelden voor het klusteam bij de directie. Na aanmelding nemen we contact met u op voor verder overleg en het maken van een planning. Bij voorbaat dank voor uw

De Kleine Jantje Beton Loterij 2018

De leerlingen van Basisschool De Es komen in actie voor meer spelen. Spelen is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk. We verkopen lootjes van De Kleine Jantje Beton Loterij van 16 t/m 30 mei. Daarmee halen we geld op voor ons schoolplein én voor kinderen voor wie spelen minder vanzelfsprekend is. 

Spelen is niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Allemaal dingen die later best van pas komen. Toch wordt (buiten)spelen door tijdgebrek steeds minder vanzelfsprekend. Eén op de vijf kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Daar doen wij iets aan samen met Jantje Beton via De Kleine Jantje Beton Loterij. Zo zorgen we er samen voor dat meer kinderen meer kunnen spelen.

Iedereen die een Jantje Beton lot koopt, stimuleert spelen tijdens en na schooltijd. Het schoolplein biedt kinderen goede mogelijkheden om tijdens en na schooltijd actief te zijn en hun batterij op te laden. Het schoolplein staat zelfs in de top 3 van favoriete plaatsen om te spelen. Een belangrijke (speel)plek dus!

Heb je nog vragen over de Jantje Beton Loterij? Kijk op www.jantjebeton.nl/loterij.

Je vindt daar ook de antwoorden op de meest gestelde vragen over deze actie.

Groene Schoolplein

De verbouwing van de nieuwe school vordert goed.  De timmerlieden, stucadoors, elektriciens  zijn allemaal druk in de weer om alles op tijd klaar te krijgen.

Naast een nieuwe school wordt er ook hard gewerkt aan het schoolplein en wel het Groene Schoolplein.  Er zijn allerlei ideeën  geopperd in samenwerking met leerlingen , buurtbewoners en gemeente om te komen tot een prachtig plan. Het is namelijk zo dat we ook mee doen aan de wedstrijd "Het groenste schoolplein van Overijsssel" . Onze plannen zijn inmiddels ingeleverd  bij de Provincie en het is nu wachten op de uitslag.  Nog een paar weken en dan horen we  één van de 10 scholen  zijn met de beste plannen. Deze 10 scholen doen mee aan de wedstrijd "De Groenste School van Overijssel".

Wilt u weten hoe onze plannen er uitzien? Kijk dan naar het filmpje door op de link te klikken!

https://vimeo.com/263303671 

Muziek Impuls

In de afgelopen 10 weken zijn we op school bezig geweest met het programma Klassenorkest met bedoeling een impuls aan het muziek onderwijs te geven. Hierbij is het de bedoeling dat leerlingen ervaring op doen in het bespelen van een muziekinstrument. Het uiteindelijk doel is om als Klassenorkest een optreden te verzorgen.  De instrumenten waarmee ervaring is opgedaan zijn de klariner, de saxofoon, de trompet en de drum.

Op donderdag 29 maart was het het zover voor het grote optreden van de leerlingen uit groep 6 en 7. Samen met de Hellendoornse Harmonie hebben ze een prachtig optreden verzorgd. De complimenten voor alle kinderen en hun begeleiders. Het was top!

Hieronder een aantal foto's voor een impressie van de avond en een filmpje door op de volgende link te klikken waar u naar de geweldige prestaie kunt luisteren.  https://youtu.be/i8TrW7GBInY