Een verbeeldende school

kleurt je toekomst!

Open Huis 10 maart a.s.

Zaterdag 10 maart a.s. staat de locatie Noord-Esweg open. U krijgt dan de gelegendheid om eens een kijkje te nemen naar de stand van zaken rondom de verbouw. U kunt zich dan een beeld vormen over hoe de school van uw kind er uit gaat zien.  De school die straks de mogelijkheid biedt om kinderen op te vangen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar en wel omdat ook de kinderopvang en de peuterspeelzaal deel gaan uit maken van onze schoollocatie.

Laat u verrassen!

U bent van harte welkom tussen 10.00 uur en 14.00 uur. De koffie staat klaar! 


Helpt u ook mee?            Vrijdag 9 maart 9.00-12.00 uur

We gaan het groene eiland rondom de school De Es opruimen:

  • Snoeiploeg die de houtwal snoeit
  • Takkenploeg die takken stript voor een takkenrail
  • Bladploeg die het blad opruimt
  • Hekploeg die het houten en ijzeren hekwerk weghaalt

Wat hebben we nodig?

  • Snoeischaren
  • Kruiwagens
  • Bladhark
  • Gereedschap, waaronder sleutels
  • Tuinhandschoenen
  • Spierballen

We hebben u nodig aanstaande vrijdag!

Verzamelen bij de kabelbaan aan de Verzetsstraat………………….


Actueel Nieuws


Betreft: Open Huis                                                                                      

                                                                                               Hellendoorn, 22 januari 2018

 

Beste geïnteresseerde ouders,

 

Langs deze weg wil ik u bedanken voor uw bezoek aan het Open Huis. Afgelopen vrijdag zijn we positief verrast door de grote belangstelling. Wij stellen uw interesse zeer op prijs en hopen dat de eerste kennismaking ook voor u en uw kind goed is bevallen.

Tijdens uw bezoek hebben we geprobeerd om u een duidelijk beeld te geven van de plannen, zowel van het onderwijs en het Integraal Kind Centrum, als van de bouw en de inrichting van de omgeving.

Ondertussen hebben veel ouders hun kind al bij ons aangemeld. Mocht u dat hebben gedaan, dan wil ik u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Mocht u nog geen keuze hebben kunnen maken en wilt u ervaren hoe het onderwijs op De Es is, dan nodig ik u met uw zoon/dochter van harte uit om eens in de kleutergroep komen kijken. Ik maak graag een afspraak met u, om ruim de tijd te nemen voor een verdere kennismaking.

Namens het team van basisschool De Es, 

 

Roel Roelofs, directeur 

Open Huis

Vrijdag 19 januari 2018  Open Huis:

Locatie De Blenke 08.00 uur tot 20.00 uur!

Locatie De Es          14.00 uur tot 20.00 uur!

 

Beste ouders/verzorgers, 

Welkom op basisschool De Es in Hellendoorn. Wanneer uw kind vier jaar wordt mag het naar het basisonderwijs. U maakt een keuze uit diverse scholen. Deze website geeft u veel informatie, maar nog beter is het om op onze school te komen kijken. Dat kan tijdens het Open Huis, maar we maken ook graag een afspraak met u.
Basisschool De Es is een van de tien scholen van de Stichting Ieder Kind Telt; deze organisatie verzorgt christelijk geïnspireerd onderwijs in de gemeente Hellendoorn.
Wanneer uw kind zich prettig en gehoord voelt, kan het zich optimaal ontwikkelen. De sociaal emotionele ontwikkeling van iedere leerling wordt nauwkeurig gevolgd. Vanuit de positieve benadering dat ieder kind waardevol is, bieden we het kind kansen en stimuleren we de ontwikkeling.

Basisschool De Es staat dan ook voor:
• 8 jaargroepen, dus GEEN combinatie groepen
• gemiddeld aantal leerlingen per groep: 25
• bovengemiddelde resultaten
• cultuuronderwijs en creativiteit
• professionele tussen schoolse opvang
Het team van De Es is trots op:
• kleine kleutergroepen voor een goede start
• samenwerking met de bibliotheek
• levensbeschouwing waar kinderen geleerd wordt respectvol met elkaar om te gaan
• samenwerking met Hellendoornse Harmonie
• Engels als tweede taal in alle leerjaren
• hoge kwaliteit van sportlessen door vakdocent
U bent van harte welkom om met uw kind te komen kijken.

Roel Roelofs, directeur

 

Aannamebeleid kleuters.

Aanmeldingsformulier.

 

 


We zijn weer begonnen!

Na twee weken kerstvakantie hebben we vanmorgen de draad weer opgepakt! Voor wie we nog niet gesproken hebben: Al het goeds voor het komende jaar gewenst. Wij hebben namelijk ontzettend veel zin in 2018! Het wordt het jaar waarin de verbouwing van de Es afgerond wordt en we de overstap zullen maken naar deze prachtige locatie!

Team de Es 

Kerstviering

Op donderdagavond, 21 december, vieren we kerstfeest in de groepen. Deze kerstvieringen beginnen om 17.30u. Aansluitend (rond 18.30u) zullen de kinderen op het schoolplein, samen met de Helderse Harmonie, enkele kerstliedjes ten gehore brengen. We sluiten deze avond dan af met warme chocolademelk, koffie en/of thee. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Op vrijdag 22 december moeten de kinderen gewoon naar school en begint om 12.30u de kerstvakantie.

Kerstpakkettenactie Minima

De Raad van Kerken wil dit jaar bijna 700 kerstpakketten bezorgen bij minima-gezinnen in de gemeente Hellendoorn, om hen als het ware een steuntje in de rug te geven. Net als voorgaande jaren ondersteunt de Es deze actie. 

Hieronder vindt u een aantal producten. Tot aan de kerstvakantie staan er in de groepen dozen waarin kinderen één van deze producten kunnen deponeren. Wij brengen de volle dozen voor de kerstvakantie naar de Raad van Kerken zodat zij hiermee kerstpakketten kunnen maken. Wilt u / wil jij hen steunen?

Producten: koffie/thee/jam/vis in blik/toast/ragout/roomboter/koekjes/nootjes/chips/fruit in blik/pudding

kerstchocolade/sinaasappelsap/pasta/aardappelpuree/rijst etc.

Komende donderdagochtend is het de laatste mogelijkheid om iets voor deze actie mee te nemen. Aan het eind van de morgen bezorgen we datgene wat we binnen hebben gekregen namelijk bij de Leerkamer in Hellendoorn, waar de producten voor kerstpakketten binnen komen, waar de verschillende dozen  gevuld worden en vervolgens uitgedeeld worden aan diverse gezinnen.

Serious RequEs

Ook dit jaar staan we weer met leerlingen uit groep 7 en 8 in de week voor de kerstvakantie, 's ochtends in alle vroegte, op het station! Net als voorgaande jaren steunen we in het kader van #SeriousRequEs de heren van De Wilgenweard die gaan kajakken naar het glazen huis in Apeldoorn! #SR17 #seriouskayaking