Kerstwandeling!

Traditiegetrouw wordt jaarlijks de geboorte van Jezus op onze school herdacht. De viering heeft telkens een andere vorm. Zo is er dit jaar een kerstwandeling door het dorp en wel 20 december a.s. vanaf 18.30 uur! Ouders kunnen samen met hun kinderen een wandeling maken langs verschillende taferelen waar delen van het kerstverhaal wordt uitgebeeld!

Na afloop van de wandeling is er op het schoolplein glühwein, chocolademelk en iets lekkers. 

De school raakt ook langzamerhand in kerstsfeer. De wensboom is al mooi gevuld met allerlei wensen en ook het sfeerdoek draagt al bij aan de wens van een witte droomkerst!

 

 

 

Naar Duitsland!

In het kader van de jaarlijkse uitwisseling is groep 6 op bezoek geweest bij onze partnerschool in Laggenbeck Duitsland.  Al vroeg op pad met de bus. Na aankomst op de Kardinal Von Galenschule zocht iedere leerling zijn of haar correspondentie leerling op om vervolgens met elkaar aan het dagprogamma te beginnen. Na de lunch werd de reis vervolgd naar de kerstmarkt in Munster.  Ook geweldig om ook eens zoiets mee te maken. Kortom het was een leuke dag!

't Groene Hart vervolg....

Vorig week zijn de toestellen geplaatst echter de groei van het gras liet nog even op zich wachten. Schijnbaar zijn de weersomstandigheden de afgelopen week zo goed geweest, dat er nu een mooie groene grasmat is verrezen!

Optreden "schoolorkest"!

Gisteravond, 15 november, was er een muziek optreden van de leerlingen van groep 5 ,6 en 7. De afgelopen 10 weken is er flink geoefend tijdens de muzieklessen.  Klarinettisten, Saxofonisten, Trompettisten en Trommelaars  hebben laten horen wat ze hebben geleerd. Dit alles samen met de Hellendoornse Harmonie.  Het was een geweldige bijeenkomst in een overvolle Leerkamer.  Er zit heel veel muziek in deze leerlingen en nu maar hopen op een verdere groei!

Groene Hart vervolg.....!

Afgelopen week zijn de speeltoestellen geplaatst. Alles krijgt nu steeds meer vorm. Het ziet er allemaal geweldig uit! Nu nog hopen dat het gras een beetje doorkomt, echter gezien de weersomstandigheden is dat maar de vraag! Ook nu weer een aantal foto's  voor een impressie.

 

 

Nu is men ook bezig om de tuin aan de voorkant groen te maken. Deze week waren medewerkers van de gemeente druk in de weer om de voortuin te egaliseren en te voorzien van de nodige voeding.  Alles krijgt langzaam aan zijn vorm! 

 

 

De werkzaamheden zijn in volle gang. Het pad voor de Daily Mile ligt er in.  Twee uitgegraven Wadi's  waarvan één met stenen en de ander met boomstronken. Ook de tribune midden op het plein is al klaar met rondom nieuwe bestrating. Het e.e.a. betekent  dat er vaart in zit en dat de leerlingen gelukkig weer meer ruimte hebben om te spelen.

Hieronder een kleine impressie

Groene Hart!

De aanleg van het Groene Hart is in volle gang.  Het oude plein is opgeruimd en nieuwe tegels zijn voor een groot deel gelegd. Het pad voor de Daily  Mile is al goed te  zien. De Wadi's  zijn ook al uitgegraven. Kortom de gang zit erin!

Hieronder een tweetal foto's vanuit de lucht.

Math!

Wat is math? Math is het Engelse woord voor rekenen en bij ons op school is het momenteel de rekenmethode waaruit we vanaf groep 5 mee werken. Het is nu nog op basis van proef, maar mochte we definitief kiezen voor deze methode dan starten we ermee vanf groep 1. De reactie van leerlingen en ook leerkrachten zijn tot nu toe zeer postief te noemen.  

De rekenmethodiek Math speelt expliciet in op de vraag vanuit het veld  om  "het leren" anders te organiseren met een duidelijke rol voor onderzoekend en ontdekkend leren, de inzet van ICT en 21st century skills. Dit om passend onderwijs een betere invulling te geven vanuit de ontwikkelingsbehoefte van de leerling. Het is een complete leerlijn logisch-mathematische ontwikkeling, beginnend vanaf ca. 3 jaar uitlopend tot leerdoelen behorend bij referentieniveau 2F.

 


Start schooljaar!

Het nieuwe schooljaar is gestart. Op maandag 3 september gingen de deuren van onze nieuwe school open. Ondanks dat we al even hadden proef gedraaid was het voor iedereen toch wel bijzonder om te mogen starten in een nieuwe omgeving.

Nu de schoolklaar is wachten we het nieuwe schoolpein. Momenteel is men druk bezig om dat vorm te geven.  Het nu voor een ieder een beetje behelpen omdat we maar een klene speelruimte over hebben. we kunnen daarom ook niet wachten todat onze nieuwe groene schoolplein klaar is.

Zodra straks alles klaar is, zal er de officiele opening plaatsvinden. We houden u op de hoogte!

Welkom peuterspeelzaal Bruintje Beer.

Deze dagen heeft ook de peuterspeelzaal Bruintje Beer zijn intrek genomen in het gebouw. Er is opnieuw heel veel werk verzet en het resultaat mag er zijn. Vanaf september starten we dus ook met peuters in ons gebouw. Joke, Ineke, en Danielle van harte welkom en heel veel plezier op jullie nieuwe locatie.

Het Groene Eiland

De officiële start van Park Het Groene Eiland

 Vandaag is op een feestelijke manier het startsignaal gegeven voor de aanleg van het groene park rondom de school. Na een welkomstwoord van Roel Roelofs hebben leerlingen van onze school de puzzelstukken van het ontwerp in de vorm van een estafette overhandigd.

Joep Geissler mocht met een kraan de puzzelstukken binnen brengen, waarna leerlingen het via de kabelbaan bij de bestuurders brachten.

Vertegenwoordigers van de gemeente, wethouder Dennis op den Dries, schoolbestuur, peuterspeelzaal, kinderopvang en buurtbewoners hebben met het leggen van de puzzel het startsein afgegeven voor de aanleg van het park.

Door cofinanciering van provincie, gemeente en school kunnen we het prachtige plan, dat ontworpen is door de leerlingen van onze school uitvoeren. In september en oktober zal het park worden aangelegd. Rondom de herfstvakantie moet alles dan afgerond zijn en gaan we de officiële opening van school en park vieren. Wanneer de datum bekend is, krijgt u uiteraard een uitnodiging daarvoor.

Eindelijk klaar!

De school is klaar en in gebruik genomen.

Op vrijdag 6 juli hebben we de deuren van locatie Leerlooierstraat achter ons dichtgetrokken. Directeur Roel  Roelofs sluit samen met leerlingen van groep  8 de deur!

We zijn daarna in optocht vertrokken naar onze "nieuwe" school aan de Noord Esweg 26. De kleuters in Bello en de overige groepen er lopend achteraan. Het was een hele karavaan zo door het dorp. 

 

Aangekomen bij de nieuwe school werden we opgewacht door  de directeur en  werd de deur symbolisch met leerlingen geopend.

Nadat er van iedere groep een foto was gemaakt in de deuropening, mochten we  ons nieuwe domein betreden.  Heel veel  "ooh" en "aah" was er te horen. Iedereen was onder de indruk! En terecht! Hieronder een impressie van onze mooie nieuwe school!