terug naar Home

terug naar Onderwijs

terug naar Wie zijn wij!

Visie

In onze protestants christelijke basisschool wordt iedere dag begonnen met levensbeschouwing. Ieder kind wordt in aanraking gebracht met de bijbel en daardoor zo mogelijk met God, zodat het zijn of haar geloofsbeleving op een eigen unieke wijze kan ontwikkelen.

Vanuit onze christelijke achtergrond en de visie op onderwijs laten we kinderen groeien in zelfstandigheid. Dit is een proces dat als een rode draad de gehele school doorloopt. In de eerste groepen leren kinderen al hoe belangrijk het is om keuzes te maken. Ook leren we kinderen wat dit betekent in relatie tot verantwoordelijkheid.  Wil een kind zich kunnen ontwikkelen dan moet het zich ook veilig voelen. Pesten wordt dan ook niet getolereerd.

Behalve zelfstandigheid is samenwerking ook erg belangrijk en dat krijgt dan ook zijn aandacht in alle groepen.Onderwijs op onze school is dan ook niet enkel ‘leren’, maar ook zeker ‘leren leren’. In de hogere groepen werken we daarom ook met dag- en weekplanningen.

Er is een een extra onderwijs aanbod voor kinderen die meer uitdaging nodig zijn. Die uitdaging wordt in de groep geboden, maar daarnaast werken we ook met plusgroepen vanaf het 5e leerjaar. Voor kinderen die het beste in de praktijk kunnen leren is er in samenwerking met College Reggesteijn een gouden handengroep. Dit programma wordt aangeboden in groep 8. Het onderwijsaanbod is dan vooral gericht op praktisch bezig zijn.